Πρόσβαση – Μετακινήσεις

Υπό συνεχή ενημέρωση.

Διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες του συνεδρίου φαίνονται στον παρακάτω χάρτη:


View Larger Map

Πρόσβαση στην Πάτρα

(Πηγή: Δικτυακός Τόπος Δήμου Πατρέων)

Η Πάτρα βρίσκεται 216 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας στα βορειοδυτικά παράλια της Πελοποννήσου, στους πρόποδες του Παναχαϊκού όρους και βρέχεται από τον Πατραϊκό κόλπο.

Με Αυτοκίνητο:

Από Αθήνα μέσω της Εθνικής οδού Αθήνας-Κορίνθου-Πάτρας, όπου η απόσταση μεταξύ Αθήνας και Πάτρας είναι περίπου 216 χλμ. (Προσοχή: Η 1η έξοδος αμέσως μετά τα διόδια οδηγεί συντομότερα στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και η 2η έξοδος- περίπου ένα χιλιόμετρο μετά από τα διόδια- οδηγεί προς το Κέντρο της Πάτρας).

Από το Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος ακολουθείτε την “Αττική Οδό”, με κατεύθυνση την Ελευσίνα και στην έξοδο από την “Αττική Οδό”, βρίσκεστε στην εθνική οδό προς Αθήνας-Κορίνθου-Πάτρας (στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας).

Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε με δημόσια συγκοινωνία από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθήνας, από το κύριο κτίριο του αεροδρομίου (θύρες 4-5) πάρτε το λεωφορείο Express Line E93, και κατεβείτε στον Σταθμό Λεωφορείων στο Κηφισό.

Από Στερεά Ελλάδα, η Πάτρα συνδέεται οδικώς μέσω της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (απόσταση από τη Θεσσαλονίκη 490 χιλιόμετρα).

Η Νέα Εθνική Οδός Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών εξυπηρετεί τη μετακίνηση από και προς Αθήνα, καθώς και, από και προς Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Επίδαυρο και τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου.

Με Τραίνο:

Σιδηροδρομικώς η Πάτρα συνδέεται με την Αθήνα και τον Πειραιά αλλά και με τον Πύργο και την Καλαμάτα. Αν επιβιβαστείτε στο τραίνο από Πειραιά/Αθήνα (προαστιακό) θα χρειαστείτε να αλλάξετε συρμό στο Κιάτο. Για τα σχετικά δρομολόγια επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΣΕ (http://www.ose.gr).

Περισσότερες πληροφορίες:

ΟΣΕ Αθήνας: 210 5131601, 5297777
ΟΣΕ Πάτρας: 2610 639108-9

Με Λεωφορείο:

Η Πάτρα συνδέεται με υπεραστικά Λεωφορεία (ΚΤΕΛ) σχεδόν με όλη την Ελλάδα. Από Αθήνα τα λεωφορεία αναχωρούν από τον Σταθμό Λεωφορείων στο Κηφισό. Από εκεί, θα πρέπει να πάρετε το λεωφορείο που αναχωρεί κατευθείαν για Πάτρα, κάθε μισή ώρα μεταξύ 05:00 – 22:00.

Περισσότερες πληροφορίες:

ΚΤΕΛ Πελοποννήσου: Κηφισού 100, Αθήνα. Τηλ.: 210 5124911
ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: 2310 595433
ΚΤΕΛ Πατρών: 2610 623887

Με Πλοίο:

Το λιμάνι της Πάτρας συνδέεται με πολλά καθημερινά δρομολόγια με Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ανκόνα, Μπάρι, Μπρίντιζι, Τεργέστη, Βενετία.

Περισσότερες πληροφορίες Λιμεναρχείο Πάτρας: 2610 341002

Μετακίνηση μεταξύ Πανεπιστημίου και Πάτρας:

Οδηγός Μετακίνησης (http://www.e-patras.gr/portal/web/common/140)

Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες πρόσβασης στην πόλη της Πάτρας, μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο του δήμου της Πάτρας (http://www.e-patras.gr/portal/web/visitors/84).

This post is also available in: English